Duurzaam ondernemen

Maatschappij

Grafix wil sociaal verantwoord ondernemen. Als Belgische onderneming biedt Grafix al 150 jaar regionale werkgelegenheid aan.

Onze werknemers maken ook graag gebruik van de stimulerende maatregelen die het bedrijf aanbiedt voor fiets en openbaar vervoer.

Ook nieuwe, jonge arbeidskrachten worden door Grafix steeds professioneel voorbereid, opgeleid en begeleid om een deel van de familie uit te maken. Deze investeringen zien we steeds beloond met een gezonde dosis loyaliteit.

Via uitbesteding aan bedrijven met valide en minder valide medewerkers geeft Grafix ook kansen aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Tenslotte worden jaarlijks enkele lokale goede doelen door Grafix gesteund.

Milieu

Drukken hoeft helemaal niet zo belastend te zijn voor het milieu als de meeste mensen denken.

Drukkerij Grafix is sinds 2009 FSC® gecertificeerd (Licentienummer: FSC-C044017). Dit wil zeggen dat we u naast de vele standaard papiersoorten ook FSC® gecertificeerd papier kunnen aanbieden. Hier kunnen we er zeker van zijn dat het papier afkomstig is van producenten die verantwoord bosbeheer garanderen.

U wil het groener dan groen ? Grafix kan uw drukwerk ook aanbieden op ZERO TREE papier. Voor de vervaardiging van dit papier wordt geen enkel boom gebruikt. Papier zonder bomen ! U herkent ZERO TREE aan het logo dat we met uw goedkeuring subtiel in het drukwerk verwerken. Uw bewuste eindklant zal het graag horen en zien.
 

Maar er is meer !

Ook het gebruik van vluchtige stoffen tijdens het drukproces kende een hele evolutie. We reduceerden het verbruik van alcohol van 12% naar maar liefst 3% tijdens de afgelopen jaren. Dankzij onze milieuvriendelijke investeringen en onderzoeken!

De dampen die vrijkomen bij de productie van heatset-rotatie worden 100% opgevangen en gefilterd, waarbij de lucht nadien zuiverder is dan de lucht die opgenomen werd...  Energie welke vrijkomt wordt hergebruikt, zo daalde het energieverbruik van ons bedrijf per output met 25% de laatste 5 jaar.

Tenslotte is er de hoeveelheid afval die tijdens het productieproces gegenereerd wordt. Deze hebben we samen met onze pers- en systeemfabrikanten stevig aangepakt. Door middel van de modernste technologie en sturingssystemen minimaliseren we de hoeveelheid afval tot het absolute minimum.  Bijkomend en niet minder belangrijk, worden alle afvalstromen terug verwerkt naar diverse grondstoffen voor onze en ook andere bedrijfstakken.

Kwaliteit

Kwaliteit is een gegeven in de grafische industrie. Drukkerij Grafix investeert continue om 3 kwaliteitsgaranties waar te maken voor haar klanten.

Verbetering van kwaliteit – Kwaliteit is ook voor ons vanzelfsprekend. Grafix legt de kwaliteitslat zeer hoog. We volgen voor u alle nieuwste technologische ontwikkelingen die nog hogere kwaliteitsniveaus in de hand kunnen werken. Investeringen in de nieuwste prepress workflow, proofing en druksystemen zijn daar een gevolg van. Ook de interne productieprocessen worden steeds op de kwaliteitskorrel genomen, regelmatig worden speciale drukvormen op diverse soorten papier gedrukt, opgemeten en waar nodig bijgesteld om het meest ideale kleurenpallet mogelijk te maken.

Bewaking van kwaliteit – Kwaliteit bewaken is in eerste instantie de taak van al de Grafix medewerkers. Ze worden hierbij geholpen door de ISO 12647-2 productienorm. Tijdens iedere stap van het productieproces, van prepress tot drukkerij, worden continue verschillende metingen uitgevoerd. Kleuren consistent houden wordt zo een pak betrouwbaarder.  Spreekt voor zich dat onze persen uitgerust zijn met closed-loop systemen welke tijdens het drukken de kleuren bewaken en bijstellen waar nodig... allemaal automatisch.

Bijkomend kan Grafix ook rekenen op een aantal geautomatiseerde systemen om de kwaliteit die u verdient te waarborgen. Zo ontvangt u bijvoorbeeld bij de aanlevering van uw bestanden op ons 24/7 online platform binnen de 5 minuten een rapport over de kwaliteit van uw drukklare bestanden en opmerkingen over eventueel aanwezige aandachtspunten.

Communicatie over kwaliteit – Drukwerk dat we voor u produceren komt niet steeds in uw eigen handen terecht. Denk maar aan een bedeling per post of een aanlevering rechtstreeks aan uw eindklant. Toch kijkt u graag mee toe op de kwaliteit van het drukwerk ? Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Een Goed voor Druk of rapportage over het drukwerk kan op eenvoudig verzoek.  Spreekt voor zich dat onze specialisten u ten alle tijden kunnen begeleiden bij het kiezen van de meest optimale drukfaktoren.  In het onwaarschijnlijke geval dat u na ontvangst van uw drukwerk niet helemaal tevreden bent over de kwaliteit, aarzel dan niet om hierover met ons te praten. We waarderen uw opmerkingen, ze zijn tenslotte de basis voor onze verbeteringsprojecten.

 

Offerte aanvragen

U ontvangt graag een vrijblijvende offerte op maat ? Vul uw gegevens in en wij streven ernaar om uw offerte de volgende werkdag te presenteren.

Offerte aanvragen

Heb je vragen?

Niet gevonden wat u zocht? Wij helpen u graag verder

T: +32 14 34 66 11
F: +32 14 34 66 22
E: info@grafix.be

alle contactgegevens